Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Investiții de 5,8 milioane de lei pentru reabilitarea a două școli din județele Gorj și Mehedinți

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunțat semnarea joi, pe 7 aprilie 2021, două noi contracte finanțate prin POR 2014-2020, în cadrul Axei prioritare 10, Prioritatea de investiții 10.1, destinată investițiilor în educație și formare, inclusiv în formare profesională.

Obiectivul proiectelor este reducerea ratei de părăsire timpurie a sistemului de învățământ și oferirea unor condiții mai bune de studiu celor 152 de elevi din comunele Prunișor, județul Mehedinți și Cătunele, județul Gorj.

Prin proiectul implementat de Primăria comunei Prunișor va fi modernizată școala gimnazială din localitate, unde studiază 87 de copii:

  • Va fi construit un nou corp de clădire;
  • Vor fi realizate lucrări de reparații și de izolare termică;
  • Vor fi achiziționate echipamente it și mobilier;
  • Vor fi amenajate spațiile verzi și un teren de sport multifuncțional.

Investiția desfășurată de Primăria comunei Prunișor are o valoare totală de 3,5 milioane de lei, din care 3 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă.

Primăria comunei Cătunele va implementa un proiect a căror beneficiari sunt cei 65 de elevi din Școala Generală „Mazilu Vipie Gheorghe“ din satul Valea Mănăstirii. Cu ajutorul finanțării, autoritățile locale doresc:

  • Să transforme cele două corpuri alăturate, care deservesc actual drept școală și grădiniță, într-o singură unitate de învățământ care să fie utilizată doar ca școală;
  • Să realizeze lucrări de reparații și reabilitare termică, precum și de extindere, pentru a îngloba grupurile sanitare în corpul școli;
  • Să doteze unitatea cu mobilier nou și echipamente IT.

Valoare totală a proiectului derulat de Primăria comunei Cătunele este de 2,3 milioane de lei, din care 2,2 milioane de lei este împrumutul nerambursabil.

Perioada de implementare a investiției este de 49 de luni.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 108