Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sistem de gestionare a deseurilor menajere imbunatatit cu fonduri PHARE

Consiliul Local al orasului Mãcin împreunã cu partenerii de proiect, respectiv Consiliul Judetean Tulcea, Consiliul Local Smârdan, Consiliul Local Greci, Consiliul Local Carcaliu, Consiliul Local Cerna, Consiliul Local Turcoaia, Consiliul Local Peceneaga, Consiliul Local Jijila, Consiliul Local Vãcãreni, Consiliul Local Grindu si Consiliul Local I.C. Bratianu, au lansat luni, 7 iulie, proiectul “Îmbunãtãtirea sistemului de gestionare selectivã a deseurilor menajere în orasul Macin si comunele partenere din judetul Tulcea”, finantat de Uniunea Europeanã prin programul PHARE CES 2005, “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu “.

“Suntem foarte multumiti de demararea acestui proiect care va însemna un prim pas în favoarea atragerii de fonduri nerambursabile în orasul Mãcin. Proiectul are drept scop valorificarea superioarã a deseurilor menajere, ceea ce va aduce microregiunea tintã, cel putin din punct de vedere al colectãrii selective, mai aproape de standardele Uniunii Europene. De asemenea, speram ca populatia vizatã sã înteleagã si sã colaboreze pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus si, într-un timp pe care ni-l dorim cât mai scurt, sã se creeze o nouã mentalitate în rândul acesteia”, a declarat Ichim Andone, primarul orasului Mãcin.

Proiectul, care urmeazã a fi implementat în perioada 01 martie 2008 – 01 noiembrie 2009, are ca scop îmbunãtãtirea sistemului de gestionare a deseurilor menajere din orasul Macin si din 10 comune învecinate, prin implementarea unui sistem integrat de colectare selectivã si transport al deseurilor. De rezultatele proiectului vor beneficia aproximativ 42057 de locuitori ai microregiuniii tintã.

Proiectul presupune achizitionarea unor masini de transportat deseuri precum si a unor pubele si containere ecologice, organizarea de campanii pentru sensibilizarea si educarea cetãtenilor în spiritul protectiei mediului si angajarea personalului de deservire a sistemului de colectare a deseurilor.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 131