Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Situația granturilor pentru IMM-uri: Crește numărul plăților pe măsura 2!

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri situația la 16 aprilie 2021 a granturilor aferente schemei de ajutor de stat instituită prin OUG 130/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile.

Măsura 1 – Microgranturi

Comparativ cu situația din 9 aprilie 2021, doar 5 noi contracte au fost plătite, 61 de noi contracte au fost semnate, iar 4 contracte sunt în curs de semnare. În ultima săptămână, au fost transmise 51 de notificări.

Măsura 1 a fost deschisă în perioada 12-21 octombrie 2020.

Descarcă statusul firmelor pe măsura 1 – microgranturi

Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru

În ceea ce privește numărul aplicanților admiși în lista de așteptare, numărul acestora a ajuns la 9.192, doar două noi aplicații fiind admise pe această listă.

Numărul contractelor plătite crește cu 1.690, ajungând la un total de 5.690, în timp ce 80 de noi contracte au fost semnate, iar 152 sunt în curs de semnare.

Numărul total de aplicații respinse (status „respins” și „respins pe lista de așteptare”) a ajuns la 5.434.

Măsura 2 a fost deschisă în perioada 22-28 octombrie 2020.

Descarcă statusul firmelor pe măsura 2 – granturi pentru capital de lucru

În ceea ce privește măsura 3, conform declarațiilor făcute de ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, în cadrul evenimentului online Summitul de Afaceri, din 15 aprilie 2021, Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în ceea ce privește presupusele informații primite de către aplicanți referitoare la procentul de cofinanțare.

Sâmbătă, 17 aprilie 2021, ministrul a declarat faptul că ritmul va încetini în săptămânile următoare, întrucât nu există încă finanțare pentru 500 de milioane de euro din aceste măsuri, „până când se programează React-EU, sau altă facilitate europeană”. Acesta a menționat faptul că se lucrează la identificarea de soluții pentru finanțare.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MEAT & Facebook | Claudiu Năsui

Vizualizări: 763