Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Precizari privind aprobarea proiectelor de investitii finantabile din fonduri comunitare

În vederea unei informări corecte a potenţialilor beneficiari (Administraţii Publice Centrale şi Locale), referitor la procesul de aprobare a propunerilor de proiecte de investiţii finanţabile din fonduri comunitare, MDLPL face urmatoarele precizari:

Anterior depunerii, de către o Autoritate Publică Centrală sau Locală, a unui proiect în scopul obţinerii finanţării comunitare, este necesară aprobarea acestuia de către Consiliul Interministerial, pentru următoarele tipuri de proiecte de investiţii:

1. Proiectele de investiţii, promovate de Autorităţile Publice Centrale, cu o valoare de peste 20 milioane de RON (în conformitate cu prevederile HG nr. 1865/2006), care sunt cofinanţate din fonduri comunitare şi fonduri de la bugetul de stat , aprobate conform art.42 al Legii nr. 500/2002 se vor supune avizării Consiliului Interministerial, urmând ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobaţi prin Hotărâre de Guvern.

2. Proiectele de investiţii, promovate de Autorităţile Publice Locale care sunt cofinanţate din fonduri comunitare şi fonduri de la bugetul de stat , aprobate conform art. 44, alin (1) al Legii nr. 273/2006 nu se vor supune avizării Consiliului Interministerial, şi nici aprobării prin Hotărâre de Guvern.

3. Proiectele de investiţii, promovate de Autorităţile Publice Locale care au ca sursă de finanţare şi împrumuturi externe contractate sau garantate de stat, indiferent de valoarea lor, vor fi supuse aprobării Consiliului Interministerial şi aprobării Guvernului, conform art. 44, alin (2) al Legii nr. 273/2006.
Conform clarificărilor transmise de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ataşată), sunt considerate proiecte de investiţii „acele proiecte ce au ca rezultat realizarea unui obiectiv prin investirea de capital, având ca şi componentă principală realizarea unei lucrări, fără, însă a exclude achiziţia unor servicii.”
MDLPL recomanda tuturor potenţialilor beneficiari să respecte procedura prezentată mai sus, înainte de depunerea spre finanţare a unui proiect de investiţii care îndeplineşte criteriile sus-menţionate.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 137