Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consultare publică: Modificări la metodologia de ajustare a prețurilor în cadrul devizelor aferente proiectelor de infrastructură publică finanțate prin POIM

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat astăzi, 27 aprilie 2021, spre consultare publică un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 379/2020 pentru aprobarea Metodologiei de ajustare a prețurilor în cadrul devizelor generale aferente proiectelor de infrastructură publică finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

În art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 379/2020, beneficiarii pot solicita documentat Autorităţii de management pentru Programul operaţional Infrastructură mare/Organismului intermediar pentru transport, după caz, majorarea valorii totale eligibile a contractelor/deciziilor de finanţare sau majorarea valorii totale eligibile a ordinelor de finanţare în vederea asigurării ajustărilor de preţ, în termen de un an de zile de la intrarea în vigoare a hotărării, termen ce expiră în data de 13 mai 2021.

Însă, conform proiectului de HG, prin instituirea stării de urgență pe teritoriul României au fost stabilite o serie de măsuri ce au determinat întârzieri în implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu impact inclusiv asupra accesului limitat al beneficiarilor la resursele umane necesare pregătirii documentațiilor aferente aplicării Metodologiei de ajustare a prețurilor în cadrul devizelor generale aferente proiectelor de infrastructură publică finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

În acest sens, în vederea deblocării implementării proiectelor, prin proiectul de HG se propune, printre altele, prorogarea termenului de un an de zile.

Descarcă proiectul de HG

Propunerile și sugestiile de îmbunătățire pot fi transmise în termen de 10 zile de la data publicării actului normativ (n.r 27 aprilie 2021) la adresa acte.normative@mfe.gov.ro sau prin formularul pus la dispoziție de MIPE.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Vizualizări: 250