Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Situația granturilor pentru IMMuri: Doar 221 de noi contracte plătite pe capital de lucru. Măsura 3, reluată și finanțată prin React EU

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a publicat în cursul săptămânii trecute situația la 29 aprilie 2021 a granturilor aferente schemei de ajutor de stat instituită prin OUG 130/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile.

În ceea ce privește măsura 2 – granturi pentru capital de lucru, potrivit documentului, numărul contractelor semnate a crescut cu 130, iar al celor plătite cu doar 221, față de 1.344, înregistrate la 23 aprilie 2021.

Totodată, conform situației publicate de MEAT, la 29 aprilie dosarele transmise pe măsura 2 se regăsesc în următoarele categorii:

  • Acceptat în lista de așteptare – 8.510 dosare
  • Clarificări – 27 dosare
  • În curs de semnare – 122 dosare
  • Notificare transmisă – 459 dosare
  • Respinse – 1.192 dosare
  • Respins în lista de așteptare – 4.210 dosare

Descarcă statusul actualizat pe măsura 1 (microgranturi) și 2 (capital de lucru)

În cursul zilei de vineri, 29 aprilie 2021, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, a reamintit faptul că se lucrează la acoperirea restului de finanțare necesară pentru susținerea proiectelor.

Referitor la măsura 3 – granturi pentru investiții, ministrul Năsui a susținut încă o dată că aceasta „va fi reluată de îndată ce avem finanțare pentru ea. Acum așteptăm programarea React EU pentru a semna contractul cu ministerul fondurilor europene prin care ea să poată fi finanțată”.

www.fonduri-structurale.ro va reveni cu noi detalii pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MEAT & Facebook Claudiu Năsui

Vizualizări: 3113