Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
POR 2014-2020 investește în sănătate, film de prezentare lansat de ADR SV Oltenia

POR 2014-2020 investește în sănătate, film de prezentare lansat de ADR SV Oltenia

Regiunea Sud-Vest Oltenia a primit câteva sute de milioane de euro, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, pentru investiții majore în infrastructura medicală, urgente și necesare pentru siguranța pacienților. Imagini ale câtorva dintre proiectele de amploare implementate cu fonduri europene atât în sistemul de stat, cât și în cel privat, pot fi urmărite în cel mai nou spot video lansat de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia.

Filmul de prezentare a investițiilor în domeniul sănătății aduce în atenția privitorilor imaginea de ansamblu a proiectelor durabile care transformă sistemul medical din Oltenia într-unul la standarde europene, orientat către pacient, care răspunde nevoilor populației.

Spotul video prezintă imagini ale proiectelor implementate prin POR 2014-2020 în Regiunea Sud-Vest Oltenia, prin care se creează condiții mai bune pentru pacienți și este sprijinită dezvoltarea infrastructurii unităților spitalicești și a clinicilor private.

Filmul descrie, de asemenea, proiectul pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova, în valoare de 593 de milioane de euro, care va oferi populației din Regiunea Sud-Vest Oltenia posibilitatea de a beneficia de servicii medicale integrate, de înaltă calitate. În actuala perioadă de programare, a fost realizată documentația tehnico-economică necesară investiției, în timp ce construirea Spitalului Regional va beneficia de finanțare în perioada de programare 2021-2027.

Ca indicatori ai acestui proiect foarte important, ar fi construirea celor două clădiri pe șapte niveluri, în suprafață de 156 de mii de metri pătrați. De asemenea, o parcare subterană pe două niveluri pentru 1.195 de locuri de parcare, un heliport care va fi construit pe acoperișul clădirii spitalului. Se estimează a se realiza 807 paturi, iar spitalul este structurat pe trei mari componente: partea de spitalizare, partea de ambulatoriu și o serie de servicii medicale“, a declarat doamna Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

POR 2014-2020 vine în sprijinul dezvoltării regionale și al îmbunătățirii calității vieții. Astfel, prin intermediul celor 15 Axe Prioritare, finanțează investiții în infrastructura urbană, socială, de sănătate (UPU, ambulatorii) și educațională (creșe, grădinițe, școli, licee), drumuri județene, infrastructura de turism și obiective de patrimoniu, precum și investiții în reabilitarea termică a clădirilor publice și a blocurilor de locuințe, lucrări de cadastru, achiziționarea de panouri fotovoltaice, centre de transfer tehnologic, incubatoare de afaceri sau dezvoltarea IMM-urilor. Principalii beneficiarii ai POR sunt autorități publice locale, ONG-uri, unități de învățământ și cercetare, unități de cult și IMM-uri.

Filmul de prezentare este disponibil aici

Vizualizări: 262