Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Întâlnire a Comitetului Comun de Programare pentru Programul Interreg NEXT Bazinul Mării Negre 2021-2027

În data de 27 mai 2021, s-a desfășurat, în format virtual, cea de-a patra întâlnire a Comitetului Comun de Programare, în vederea pregătirii viitorului Program Interreg NEXT Bazinul Mării Negre aferent perioadei de programare 2021-2027, pentru care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este Autoritate de Management.

Reprezentanții celor nouă state participante în Program (Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Rep. Moldova, România, Fed. Rusă, Turcia și Ucraina) și ai Comisiei Europene au discutat concluziile rundei a doua de consultări derulate pe parcursul lunilor martie - aprilie 2021 cu actorii interesați din statele participante, cu privire la tipurile de activități care vor fi finanțate în cadrul viitorului Program.

În cadrul reuniunii au fost discutate oportunitatea de a finanța proiecte prin intermediul fondului pentru proiecte mici, proiecte cu volum financiar limitat și proiecte de importanță strategică, continuitatea activității Secretariatului Comun pentru viitorul Program în același cadru organizatoric și aspecte referitoare la procesul de evaluare strategică de mediu a Programului.

În urma discuțiilor din cadrul reuniunii s-au agreat tipurile de activități care ar putea fi finanțate în cadrul viitorului Program, finanțarea proiectelor cu volum financiar limitat și exercitarea în continuare a rolului de Secretariat Comun de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est din România.

În ceea ce privește proiectele de importanță strategică, concluzia reuniunii a fost că, pentru a se asigura un proces transparent prin implicarea a cât mai multor entități relevante în toate statele partenere, dar și pentru a preîntâmpina eventualele riscuri ce ar putea afecta un proces de selecție într-o perioadă limitată de timp, până la transmiterea programului de cooperare la Comisia Europeană, este oportun ca discuția să fie reluată după aprobarea acestuia, pentru finanțarea unor proiecte fanion (flagship projects).

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 149