Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Schemă de ajutor de stat în valoare de 750 milioane de euro pentru stimularea investițiilor strategice, în consultare publică!

Ministerul Finanțelor a publicat marți, 25 mai 2021, un proiect HG pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor strategice pentru noi activități economice în valoare de cel puțin 500 milioane lei.

Obiectivul schemei este dezvoltarea regională prin realizarea de investiții inițiale pentru noi activități economice ale căror costuri eligibile sunt în valoare de cel puțin 500 milioane lei, constând în demararea unei unități noi sau în diversificarea activității unei unități în sectoare precum:

  • Fabricarea produselor farmaceutice;
  • Fabricarea produselor metalice;
  • Fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice;
  • Fabricare de mașini, utilaje și echipamente;
  • Construcție de nave și bărci etc.

Bugetul maxim al schemei este de 3.750 milioane de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 750 milioane de euro, astfel:

  • credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanțare pentru perioada 2021 - 2025;
  • credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2022 - 2030.

Bugetul mediu anual al schemei este de 750 milioane de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 150 milioane de euro. Numărul total estimat al întreprinderilor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza schemei este de 15.

Conform documentului, se pot emite acorduri pentru finanțare în baza prezentei scheme până la data de 31 decembrie 2025.

Descarcă proiectul HG

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la proiectul de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail: publicinfo@mfinante.gov.ro, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Finanțelor

Vizualizări: 1878