Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Civic Startups: Un nou program de mentorat adresat grupurilor de cetățeni și ONGurilor la început de drum

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile a lansat miercuri, 9 iunie 2021, Civic Startups, un nou program de mentorat pentru grupurile de cetățeni și ONG-urile la început de drum.

În următoarele 9 luni FDSC își propune să fie alături de cel puțin 15 grupuri de cetățeni și/ sau ONGuri la început de drum pentru a-i putea sprijini în structurarea activității lor de influențare a calității vieții în comunitate.

Cui se adresează programul: grupuri de cetățeni și ONGuri la început de drum care își propun schimbări în comunitate prin mobilizare cetațenească și influențarea măsurilor autorităților publice

Termen de depunere a interesului de înscriere în program: 16 iunie 2021

Termen de răspuns pentru selecția participanților: 18 iunie 2021

Calendarul programului: Programul se desfășoară în perioada iunie 2021 – februarie 2022, online și fizic, în funcție de disponibilități.

Ce oferă programul Civic Startups

  • Vor fi organizate între 3 și 6 cursuri pe parcursul a 9 luni în care vor fi abordate elemente relevante nevoilor de acțiune comunitară ale grupului/ organizației înscris/e în program, în limita temelor programului;
  • Sprijin prin sesiuni lunare de grup pe teme relevante pentru nevoile participanților, în cadrul cărora vor participa experți care să răspundă la întrebări;
  • Asistență personalizată lunară în funcție de nevoile concrete ale participanților legate de temele programului.

Echipa de asistență are competențe în zona de asistență juridică si financiară, organizare internă a unei ONG, fundraising, advocacy și politici publice și comunicare.

 Primele două cursuri:

  • Organizare comunitară – 24 - 26 iunie 2021
  • Advocacy - 8 – 10 iulie 2021

Ambele cursuri vor fi online și se vor desfășura în intervalele 15.00 – 18:00 (joi și vineri), respectiv 10:00 – 13:00 (sâmbătă).

Pentru înscrierea în program este necesară completarea în prealabil a formularului disponibil aici.  

Cu prilejul lansării programului de mentorat, FDSC organizează și două sesiuni de informare cu privire la Civic Startups, astfel:

  • Vineri, 11 iunie 2021, între 11:00 – 13.00 (link conectare Zoom aici).
  • Luni, 14 iunie 2021, între 11:00 – 13.00 (link conectare Zoom aici)

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: FDSC

Vizualizări: 1059