Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Planul de redresare și reziliență al Franței, aprobat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat miercuri, 23 iunie 2021, planul de redresare și reziliență al Franței.

După aprobarea Consiliului, Franța ar urma să primească 39.4 miliarde de euro sub formă de granturi.

Franța va aloca 46% din alocarea totală a planului măsurilor care susțin obiectivele climatice. Planul include investiții în renovarea energetică a clădirilor, infrastructuri și vehicule de mobilitate curate și decarbonizarea proceselor industriale, precum și investiții semnificative în cercetare și dezvoltare și inovare, în special în domeniul tehnologiilor ecologice care ar trebui să promoveze desfășurarea hidrogenului regenerabil și cu conținut scăzut de carbon.

Planul contribuie, de asemenea, la conservarea biodiversității prin investiții în arii protejate, restaurarea ecologică, îmbunătățirea gestionării pădurilor și extinderea zonelor împădurite.

21% din alocarea totală a planului va fi direcționată către măsurile care sprijină tranziția digitală. Planul include investiții în cercetare, inovare, implementarea de noi tehnologii digitale, digitalizarea administrației publice, securitate cibernetică, identitate electronică și e-sănătate. De asemenea, prevede investiții în conectivitate digitală, inclusiv în zonele rurale, sprijin pentru digitalizarea firmelor și îmbunătățirea educației și abilităților digitale.

Aprobarea de către Consiliu a planului ar permite o prefinanțare în valoare de 5.1 miliarde de euro, respectiv 13% din alocarea totală.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 144