Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Actualizare schema HoReCa: Auditorii financiari și experții contabili pot fi selectați pe platformă!

În cursul zilei de astăzi, 30 iunie 2021, disfuncționalitățile cu privire la selectarea auditorilor financiari și experților contabili au fost rezolvate, majoritatea aplicanților ce introduc numărul autorizației persoanei în cauză reușind acum să o identifice, respectiv selecteze din listă.

Reamintim faptul că în ziua deschiderii platfomei granturi.imm.gov.ro, respectiv ieri, 29 iunie 2021, aplicanții au întâmpinat mai multe probleme, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului venind cu explicații la cele mai frecvente întrebări și asigurându-i pe aplicanți că acestea urmează să fie rezolvate.  

Ca urmare a soluționării disfuncționalității privind selectarea auditorilor financiari și experților contabili, astăzi la ora 12:06 erau întregistrate pe platformă 1658 de aplicații. Ieri, la aproximativ șase ore și jumătate de la deschidere, erau depuse 1195 de aplicații.

Dacă în continuare întâmpinați dificultăți în selectarea auditorilor financiari și experților contabili, MEAT a informat astăzi următoarele:

„Datele de identificare ale expertului contabil/auditor constând în:

  • nume si prenume
  • CNP
  • membru CECCAR / CAFR
  • numar  carnet/autorizatie/ID

Vor fi preluate în call-center, vor fi centralizate și validate cu CECCAR și CAFR, după care vor fi introduse în lista inclusă în aplicația informatică, unde este cazul. Validarea datelor de identificare ale expertului contabil/auditor aparține în exclusivitate CECCAR / CAFR, după caz.

Call-center: 021-795.00.98”.

Ieri, aceste informații au putut fi transmise pe adresa dgas@economie.gov.ro, însă MEAT a transmis faptul că „având în vedere numărul mare de mesaje transmise pe adresa de mail dgas@economie.gov.ro, aceasta s-a blocat”.

Conform procedurii de implementare, prin schemă se urmărește sprijinirea a aproximativ 74.000 de beneficiari.

Perioada de depunere va fi deschisă timp de 22 de zile calendaristice, respectiv 20 iulie 2021, ora 20:00, cu posibiliatea prelungirii acesteia.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MEAT

Vizualizări: 817