Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MIPE confirmă: Evaluarea contestațiilor pe Innotech și competențe digitale IMM, finalizată. Posibile suplimentări pentru a contracta toate proiectele care au egalat punctajul celor selectate inițial

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a răspuns vineri, 30 iulie 2021, solicitării transmise de fonduri-structurale.ro să clarifice care este statusul celor două proiecte de Hotărâre de Guvern publicate în secțiunea de transparență decizională pe 19 iulie, unul pentru suplimentarea bugetului pe „Innotech Student” și celălalt pentru suplimentarea bugetului pe „Competențe digitale pentru angajații din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii”, ambele reprezentând apeluri finanțate prin POCU.

Conform MIPE, proiectele de acte normative publicate pe 19 iulie 2021 înlocuiesc versiunile iniţiale publicate în februarie 2021, respectiv în aprilie 2021, aceste forme revizuite nemaifiind supuse consultării publice.

Motivul publicării acestor forme revizuite îl reprezintă finalizarea procesului de soluţionare a contestaţiilor pentru cele două apeluri, proces în urma căruia „au intrat la finanţare proiecte care au obţinut acelaşi punctaj ca proiectele incluse iniţial în lista intermediară a proiectelor aprobate la finanţare în etapa tehnico-financiară”.

Așadar, ar urma să intre la finanțare:

  • 68 proiecte pe „Innotech Student” (cu punctaj maxim - 100 puncte). Trei proiecte fuseseră admise la finanțare încă din faza intermediară, ceea ce înseamnă că 65 de proiecte au obținut o creștere a punctajului până la 100 de puncte urmare a soluționării contestațiilor depuse,
  • 22 proiecte pe „Competențe digitale pentru angajații din sectorul IMM” (cu punctaje de 100 și 99,5 pentru zonele care nu vizează ITI Delta Dunării și 98 pentru ITI Delta Dunării). Inițial fuseseră admise la finanțare 11 proiecte, ceea ce înseamnă că încă 11 proiecte au reușit să egaleze punctajele celor selectate inițial urmare a soluționării contestațiilor.

Aprobarea bugetelor suplimentare și contractarea proiectelor pe cele două apeluri de proiecte ar trebui să se concretizeze cât mai curând având în vedere timpul limitat rămas până la finalul perioadei financiare actuale.

Conform MIPE, proiectele de acte normative vor fi supuse avizării interministeriale, urmând a fi adoptate de Guvernul României.

Click aici pentru a consulta răspunsul MIPE transmis către fonduri-structurale.ro.

Antonia Anton,

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 2938