Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primele dosare aprobate și respinse pe Programul Casa Eficientă Energetic

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat miercuri, 4 august 2021, primele liste cu dosarele aprobate, respinse cu posibilitatea de remediere și respinse final în cadrul Programului Casa Eficientă Energetic.

Cereri aprobate

  • Lista persoanelor fizice acceptate în şedinţa Comitetului de Avizare al AFM din 03.08.2021

Cereri respinse cu posibilitatea de remediere

  • Lista persoanelor fizice respinse de către comisia de acceptare și care au posibilitatea de a remedia motivele de respingere

Completările/clarificările se pot depune la registratura Administrației Fondului pentru Mediu pâna la 19.08.2021 inclusiv.

Cereri respinse

  • Lista persoanelor fizice respinse în şedinţa Comitetului Director al AFM din 02.08.2021 (
  • Lista persoanelor fizice respinse pentru neconcordanța CNP în cadrul Programului, în şedinţa Comitetului Director al AFM din 02.08.2021

Solicitanţii care nu sunt de acord cu soluţia Comitetului director pot depune contestaţie pâna la 12.08.2021, inclusiv.

Contestațiile la rezultatele evaluării dosarelor vor fi transmise la sediul Autorităţii sau prin poştă/curier/e-mail, în conformitate cu prevederile Ghidului de finanțare.

În cazul transmiterii prin intermediul poștei electronice, contestația se trimite o singură dată, la adresa de e-mail contestatiicee@afm.ro. Contestația, împreună cu eventualele documente suport, va fi scanată într-o singură arhivă și va fi transmisă la adresa de e-mail antemenționată, în caz contrar nefiind luată în calcul.

Suma totală aprobată a proiectelor este de 3.203.216,47 lei. Finanțarea se acordă în cuantum de maximum 70.000 lei, inclusiv TVA pentru fiecare proiect, fără a depăşi 60% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile ale investiţiei.

Persoanele fizice aprobate în program vor beneficia de fonduri destinate creşterii eficienţei energetice şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin diminuarea consumului de energie şi utilizarea surselor regenerabile în locuinţe unifamiliale.

Pentru acest program, sesiunea de înscriere este în derulare, persoanele fizice putând accesa programul prin înscrierea în aplicația informatică: https://cee.afm.ro/, în limita fondurilor disponibile alocate, vizibile în aplicație.

Documentele din dosarul de finanțare trebuie să fie valabile la momentul înscrierii în aplicația informatică. Ulterior, în cel mult 15 zile de la înscriere, solicitanții transmit dosarul la sediul AFM, conform ghidului de finanțare.

Sursa: AFM

Vizualizări: 1183