Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
ADR SV Oltenia a publicat buletinul regional lunar

ADR SV Oltenia a publicat buletinul regional lunar

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a publicat buletinul regional al lunii iulie, în paginile căruia cititorii pot afla detalii despre unul dintre cele mai frumoase proiecte implementate în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Este vorba despre restaurarea Casei Dianu din Craiova și transformarea acesteia în Muzeu al Cărții și Exilului Românesc, unic în țară, care va adăposti 23 de colecții, arhive și alte bunuri care au aparținut unor personalități marcante ale culturii românești, aflate în exil. Proiectul are o valoare totală de 22,7 milioane de lei, din care 19,9 milioane de lei este finanțarea nerambursabilă, data finalizării fiind 31 august 2022.

De asemenea, publicația prezintă bilanțul POR 2014-2020 la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia, stadiul implementării și ultimele instrucțiuni emise de Autoritatea de Management pentru POR.

Sesiunea de informare organizată de ADR SV Oltenia cu autoritățile publice locale care urmează să elaboreze documentații tehnico-economice pentru viitoarele proiecte finanțate prin POR 2021-2027, care a avut loc în data de 8 iulie, este, de asemenea, prezentată în acest număr al buletinului regional.

Totodată, în paginile publicației, sunt oferite amănunte despre două proiecte de succes implementate în regiune prin POR 2014-2020: proiectul pentru achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi şi construirea unei artere de legătură între bulevardele N. Bălcescu şi Tineretului din municipiul Râmnicu Vâlcea, precum și proiectul pentru consolidarea, restaurarea și integrarea în circuitul turistic a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ din Ocnele Mari, județul Vâlcea.

Pentru cei interesați să obțină finanțări nerambursabile, buletinul regional oferă detalii privind cataloagele editate lunar de către ADR Sud-Vest Oltenia, care prezintă programele active finanțate de Uniunea Europeană și Guvernul României. În newsletter sunt incluse și  informații despre oportunitățile de internaționalizare și dezvoltare a IMM-urilor, oportunități existente în cadrul Rețelei Enterprise Europe Network (EEN). 

Ultimele pagini ale buletinului aduc în atenție istoria, tradițiile, poveștile, oamenii și locurile mai mult sau mai puțin cunoscute ale regiunii. În această ediție, cititorii pot descoperi Baia de Fier, un ținut de poveste al Gorjului, care se mândrește cu a doua cea mai vizitată peșteră din țară – Peștera Muierilor, cu peisaje și chei sălbatice – Cheile Galbenului, cu câteva zeci de trasee de alpinism și escaladă, dar și cu gastronomia locală.

Pentru a vizualiza buletinul regional publicat de ADR SV Oltenia click aici

Vizualizări: 223