Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDLPA: a fost aprobată construirea a 138 de creșe noi

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației a anunțat săptămâna trecută aprobarea primelor 138 de creșe noi, moderne, la nivel național.

Finanțarea necesară va fi asigurată de minister, din bugetul propriu, urmând să se finanțeze alte 110 creșe eficiente energetic prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Conform declarației ministrului Cseke Attila, în fiecare municipiu din fiecare județ poate fi construită o creșă, urmând să fie aprobate și alte cereri, astfel se vor putea construi creșe și în orașele mai mici și în mediul rural. De asemenea, ministrul a transmis că autoritățile locale pot depune în continuare cereri.

În prima fază, a fost aprobată construirea unei creșe în fiecare municipiu din țară și a două clădiri de creșe în municipiile care au peste 100.000 de locuitori.

Dacă autoritățile locale vor depune, și pentru cele 91 de proiecte aprobate, cerere completă în acest sens, incluzând terenul disponibil pentru construcție și justificarea numărului de copii pe baza indicilor de natalitate, va fi permisă astfel construcția unor creșe noi în 102 municipii din toată țara și cele 6 sectoare ale Capitalei.

Descarcă lista aprobată.

În comunicat s-a mai menționat că pe baza ordinului de ministru se vor putea semna, la începutul anului viitor, primele contracte cu constructorii. Astfel, se va putea începe construcția primelor creșe din Programul național de construire de creșe al Ministerului Dezvoltării.

Sursa: Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației

Vizualizări: 384