Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consultare publică: Se propune alocarea unor sume de la bugetul de stat pentru finalizarea a 14 proiecte fazate aferente POIM 2007-2013

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat spre consultare publică la sfârșitul săptămânii trecute proiectul de Ordonanţă de urgență pentru modificarea anexei la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 60/2020 privind unele măsuri financiare în vederea implementării proiectelor de infrastructură fazate din perioada de programare 2007-2013, finanţate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020.

Potrivit notei de fundamentare, în urma unei analize efectuate asupra tuturor proiectelor fazate, s-a constatat că deși inițial la momentul adoptării OUG nr. 60/2020 privind unele măsuri financiare în vederea implementării proiectelor de infrastructură fazate din perioada de programare 2007-2013, finanţate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 176/2020, doar 9 proiecte aveau dificultăți financiare ce puneau în pericol finalizarea acestora în perioada de eligibilitate, s-a ajuns la concluzia că această criză generată de creșterea prețurilor la nivel mondial impactează un număr mai mare de proiecte (14 proiecte fazate).

Prin proiectul legislativ se urmăreşte extinderea aplicabilității actului normativ la un număr de 14 proiecte fazate aflate în risc de nefinalizare până la finalizarea perioadei de eligibilitate și alocarea de la bugetul de stat a sumei de 558.586 mii lei fără TVA necesară finalizării acestor proiecte.

Beneficiarii proiectelor finanțate din Programul Operațional Infrastructură Mare cărora urmează a li se aloca aceste sume sunt unități administrativ-teritoriale și operatori de apă și apă uzată. 

Aceste proiecte reprezintă faza a II-a a unor proiecte deja analizate şi aprobate în cadrul perioadei de programare 2007 – 2013, inclusiv sub aspectul compatibilităţii cu regulile ajutorului de stat, potrivit proiectului legislativ.

Descarcă proiectul de OUG

Propunerile și sugestiile de modificare pot fi transmise în termen de 10 zile caledaristice de la data publicării, respectiv 24.09.2021, la adresa acte.normative@mfe.gov.ro sau prin formularul pus la dispoziție pe site-ul MIPE.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Documente
Proiect OUG.zip
Vizualizări: 181