Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

La nivelul regiunii Sud Vest Oltenia, au fost semnate 3 contracte finantate din POR

Pana in prezent, la nivelul regiunii Sud Vest Oltenia, au fost semnate un numar de 3 contracte finantate prin POR in valoare totala de 140.243.239,19 lei (40.069.496,91 euro).

Primul contract finantat prin POR la nivelul regiunii SV Oltenia a fost semnat de catre Consiliul Judetean Gorj pentru proiectul ”Reabilitare drumuri judetene DJ 665, km 0+000-54+500 si DJ km 0+000-4+400”.
Acest contract in valoare totala de 92.371.337,99 lei a fost semnat in data de 22 aprilie la Cluj Napoca, in prezenta domnului László Borbély, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Locuintelor.

In data de 1 august 2008, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia a organizat evenimentul prilejuit de semnarea a doua contracte de finantare in cadrul POR -Domeniul Major de interventie 2.1 Reabilitarea şi Modernizarea Reţelei de Drumuri Judeţene, Străzi Urbane-inclusiv Construcţia/Reabilitarea şoselelor de centură.
Proiectul Consiliului Judetean Dolj „Reabilitarea si modernizarea DJ652: DN 65- Lacrita-Cosoveni-Ghindeni- DN 55, Judetul Dolj” are o valoare totala de 25.663.131,49 lei. Lungimea drumului propus spre reabilitare este de 18,9 km si asigura conexiunea directa la reteaua TEN, prin drumurile europene E574 (DN 65) si E70 (DN6), pe care le intersecteaza, si la reteaua de durmuri nationale, prin intersectia cu DN 55. DJ652 constituie o varianta ocolitoare a Municipiului Craiova pentru circulatia de la Bucuresti, Pitesti, Ramnicu Valcea spre punctul de frontiera Bechet.

Proiectul Consiliul Local Dragasani „Ocolirea Municipiului Dragasani” are o valoare de 22.208.769,71 lei si contribuie la fluidizarea traficului pe o artera nationala foarte circulata: DN64 ruta Ramnicu-Valcea- Dragasani- Ganeasa intersectia cu drumul European E574 (DN65). Lungimea variantei ocolitoare este de 5,89 km. Pentru locuitorii municipiului Dragasani realizarea acestui drum de centura va determina scaderea numarului de accidente rutiere datorate traficului greu care tranziteaza central orasului precum si un grad de poluare mai scazut in localitate prin reducerea noxelor.

„Reabilitarea infrastructurii de transport reprezinta o prioritate pentru autoritatile publice din regiunea Sud-Vest Oltenia, reflectata in numarul si valoarea cererilor de finantare depuse in cadrul axei 2 a Programului Operational Regional. Contractele semnate pana in prezent se datoreaza eforturilor sustinute ale autoritatilor implicate: Consiliul Judetean Gorj, Consiliul Judetean Dolj si Primaria Dragasani- promotorii proiectelor, dar si ale Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia- institutia care a asigurat, in calitate de OI pentru POR, atat activitatea de asistenta tehnica pentru etapa de pregatire a documentatiei proiectului cat si activitatile de evaluare, selectie si contractare a acestuia” a declarat cu ocazia evenimentului de la Craiova, doamna Marilena Bogheanu, Directorul ADR SV.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 141