Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri PHARE pentru masuri de siguranta rutiera

La sfârşitul lunii mai s-a finalizat contractul de servicii “Asistenţă Tehnică pentru măsuri de siguranţă rutieră pe DN1 şi în Bucureşti”. Proiectul a făcut parte din Programul PHARE 2004 şi a avut ca beneficiar Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Valoarea acestui contract, semnat la 30 noiembrie 2006 cu firma de Consultanţă Eptisa Servicios de Ingineria S.A în consorţiu cu Sweroad şi Consitrans S.R.L, a fost de 1.196.400 Euro, din care 897.300 Euro reprezintă fonduri nerambursabile Phare, iar 299.100 Euro reprezintă finanţare de la bugetul de stat.

Obiectivul vizat a constat în definirea măsurilor de siguranţă rutieră pentru locaţiile selectate de pe DN1 şi din Bucureşti, consultări publice cu autorităţile locale, elaborarea dosarelor de atribuire în vederea execuţiei lucrărilor pentru implementarea măsurilor de siguranţă rutieră, precum şi o campanie media de creştere a gradului de conştientizare şi îmbunătăţire a comportamentului participanţilor la trafic, axată pe două grupuri ţintă: şcolari cu vârste cuprinse între 6-18 ani şi, respectiv, tineri conducători auto (18-35 ani), accentul fiind pus asupra evitării vitezei excesive.

Astfel, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A îşi propune creşterea siguranţei rutiere în localităţile de pe DN1 afectate de un volum semnificativ de trafic şi accidente.
Persoane de contact:
Liliana BARNA, Director General, DGRFE, Ministerul Transporturilor, dgrfe5@mt.ro
Carmen CRECI, Director, Directia Monitorizare, DGRFE, Ministerul Transporturilor, carmen.creci@mt.ro
Carmen ROŞU, Director OPCP, Ministerul Economiei şi Finanţelor, cfcu.phare@mfinante.ro
Sursa: www.mt.ro

Vizualizări: 109