Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

71 proiecte propuse la finanțare pe 5 apeluri Active Citizens Fund! Bugetul total depășește 9 milioane de euro

În urma Rundei 2 de finanțare Active Citizens Fund România, lansată în februarie 2021, au fost selectate spre finanțare 71 de proiecte din totalul de 329 de proiecte primite, se arată într-un comunicat oficial publicat ieri, 3 noiembrie 2021.

9,2 milioane euro vor fi alocați organizațiilor neguvernamentale din România prin Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 și administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge.

Obiectivul programului este consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Apelul #2 – Educație și implicare civică: 12 proiecte propuse spre finanțare

Proiectele propuse spre finanțare vizează creșterea gradului de participare și implicare civică prin educație privind drepturile civice și drepturile omului.

Descarcă lista

Apelul #3 – Activism civic și advocacy: 22 proiecte propuse spre finanțare

Proiectele propuse spre finanțare, prin componentele de watchdog și advocacy, contribuie la apărarea statului de drept și a democrației și la consolidarea societății civile.

Descarcă lista

Apelul #5 – Sprijin strategic pentru drepturile omului și tratament egal: 12 proiecte propuse spre finanțare

Proiectele abordează combaterea stereotipurilor și a practicilor discriminatorii, îmbunătățirea gradului de conștientizare privind drepturile omului, egalitate de șanse și tratament egal, combaterea abuzurilor.

Descarcă lista

Apelul #7 - Acțiuni de advocacy pentru incluziunea socială a grupurilor vulnerabile: 16 proiecte propuse spre finanțare

Acestea vor susține acțiuni de advocacy la nivel local/ național pentru justiția socială și incluziunea grupurilor vulnerabile și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Descarcă lista

Apelul #8 – Dezvoltarea comunităților rurale interetnice: 9 proiecte propuse spre finanțare

Proiectele vizează încurajarea și implicarea participativă a comunităților vulnerabile în procesul decizional local.

Descarcă lista

Sursa: Active Citizens Fund

Vizualizări: 319