Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bugetul Innotech Student a fost suplimentat la 134 de milioane de euro!

UPDATE 10.11.2021, ora 16:45: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat detalii cu privire la aprobarea HG-ului de suplimentare a bugetului pe apelul Innotech Student, alocarea financiară fiind suplimentată ca urmare a selectării unui număr de 68 proiecte cu punctaje egale, ce nu au putut fi departajate în urma evaluării și a căror valoare totală depășea alocarea inițială, conform comunicatului emis. MIPE a transmis faptul că beneficiarii celor 68 proiecte selectate pentru finanțare sunt camerele de comerț (4), institututul național de cercetare-dezvoltare, instituții de învățământ superior de stat acreditate (13), instituții de învățământ superior particulare acreditate (3), întreprinderi mici (9), întreprinderi mijlocii (7), microîntreprinderi (5), ONG-uri (25) și o organizație patronală. De asemenea, Ministerul va comunica lista proiectelor selectate în momentul în care Hotărârea de Guvern va intra în vigoare, după publicarea în Monitorul Oficial.

***

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, 10 noiembrie 2021, a fost adoptată Hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 558/2020 privind aprobarea Programului Național INNOTECH STUDENT, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Actul normativ prevede modificarea bugetului inițial de 96.870 mii lei, echivalentul a 20.000.000 euro la 653.684 mii lei, echivalentul a 134.960.991,91 euro (click aici pentru a accesa proiectul de HG introdus pe agenda ședinței de astăzi).

Proiectul de HG urma să intre în ședința de Guvern de luni, însă nu a mai fost inclusă de agenda de discuții. 

MIPE a publicat acest proiect de HG în iulie 2021. Conform clarificărilor transmise de MIPE către fonduri-structurale.ro ulterior publicării documentului, revizuirea actului normativ este necesară în contextul finalizării procesului de soluționare a contestațiilor, proces în urma căruia „au intrat la finanţare proiecte care au obţinut acelaşi punctaj ca proiectele incluse iniţial în lista intermediară a proiectelor aprobate la finanţare în etapa tehnico-financiară”..

De asemenea, conform MIPE, după adoptarea actului normativ în ședința de Guvern, „vor fi publicate listele finale și, implicit, demarat procesul de contractare în vederea semnării contractelor de finanțare”.

fonduri-structurale.ro a solicitat în urmă cu puțin timp către MIPE și AM POCU să ne comunice când ar urma să fie publicate listele finale ale proiectelor selectate (dupa soluționarea contestațiilor) pe Innotech Student. Vom reveni cu detalii. 

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Documente
HG-23.pdf
Vizualizări: 2018