Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Discuțiile de conciliere pentru bugetul UE 2022 continuă astăzi. Comisia va trebui să prezinte un nou proiect de buget dacă acesta nu va fi aprobat

Parlamentul European și Consiliul au suspendat vineri fără acord discuțiile privind bugetul UE pentru 2022.

Discuțiile vor continua astăzi, 15 noiembrie, ultima zi a perioadei de conciliere.

În cazul în care comitetul de conciliere nu reușește să găsească un acord asupra unui text comun într-un termen de 21 de zile – care se încheie luni, 15 noiembrie la miezul nopții –, Comisia trebuie să prezinte un nou proiect de buget.

În cazul în care comitetul de conciliere convine asupra unui text comun în termenul limită, atunci Parlamentul și Consiliul au la dispoziție 14 zile de la data acordului pentru a aproba textul comun.

Fonduri-structurale.ro va reveni cu informații pe măsură ce acestea vor fi puse la dispoziție de către Parlamentul European.

Context

Parlamentul European a votat miercuri, 19 octombrie 2021, poziția sa față de bugetul UE 2022. Deputații au anulat majoritatea reducerilor făcute de Consiliu (1,43 miliarde euro în total) și au restabilit proiectul de buget la nivelul propus inițial de Comisie în liniile bugetare în cauză.

Deputații au sporit finanțarea pentru anumite programe și politici, precum Orizont Europa (+ 305 milioane euro peste bugetul propus de Comisie), Facilitatea pentru Conectarea Europei, care finanțează construirea unor rețele transeuropene de transport, energie și rețele digitale de înaltă calitate și durabile (+ 207 milioane euro) și programul LIFE pentru mediu și acțiune climatică (+ 171 milioane euro).

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 100