Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Undă verde din partea executivului privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării Programului cultural naţional „Timişoara-Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”

Guvernul României a adoptat marți, 28 decembrie 2021, Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea OUG nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării Programului cultural naţional „Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”, a informat Ministerul Culturii. Astfel, termenele cuprinse în actul normativ care reglementează modalitatea de implementare a Programului au fost adaptate, atât ca urmare a deciziilor instituțiilor europene, cât și cu privire la măsurile necesare și oportune, pentru asigurarea unei implementări eficiente a acestei acțiuni europene în 2023.

Actul normativ reprezintă primul pas spre eficientizarea mecanismului pentru implicarea mai puternica a Ministerului Culturii, urmând ca în vacanța parlamentară să fie propusă spre aprobare o ordonanță simplă care să clarifice și mai mult rolul pe care fiecare instituție îl va avea.

Sursa: Ministerul Culturii 

Vizualizări: 130