Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2007 – 2013: Un singur program operațional gestionat de MIPE închis până la această dată

În urma unei solicitări a fonduri-structruale.ro, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis care este stadiul închiderii oficiale a programelor operaționale aferente perioadei de programare 2007-2013.

Potrivit calendarului de închidere a programelor operaționale 2007-2013, au fost transmise, până la 31 martie 2017, documentele aferente pachetului de închidere pentru toate programele operaționale, conform cerințelor regulamentelor europene. Conform MIPE, după examinarea pachetelor de închidere transmise de către autoritățile de management, Comisia Europeană a solicitat mai multe clarificări, precum și revizuirea acestor documente.

În ceea ce privește stadiul programelor operaționale gestionate de MIPE:

  • Programul Operațional Asistență Tehnică a fost închis în data de 30 martie 2019.
  • Pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane se așteaptă din partea Comisiei Europene transmiterea deciziei de aprobare a pachetului de închidere.
  • Pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice a fost trimisă Declarația finală către CE, în urma căreia Autoritatea de Audit a emis Raportul final de control. Ulterior, Autoritatea de Management a răspuns solicitărilor primite de la CE, iar în prezent așteaptă decizia Comisiei.
  • Comisia Europeană a transmis adrese de preînchidere pentru Programul Operațional Sectorial Transport (POS Transport) și Programul Operațional Sectorial Mediu (POS Mediu):
  • Pentru POS Transport, Autoritatea de Management a răspuns Comisiei Europene în data de 09 iunie 2021;
  • Pentru POS Mediu, răspunsul Autorității de Management către Comisie este în curs de elaborare.

Descarcă răspunsul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene

Nota redacției: Programul Operațional Regional și Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative se află în coordonarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Fonduri-structurale.ro a transmis o solicitare către MDLPA în vederea clarificării stadiului programelor.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 623