Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Parte din bugetul pentru construirea de creșe noi, alocat din PNRR

Finanțarea necesară pentru construcția a 280 de creșe noi, moderne și eficiente din punct de vedere energetic a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării, conform unui comunicat al instituției publicat ieri, 24 februarie 2022.

Ministrul dezvoltării a aprobat finanțarea necesară pentru 8 creșe mari, 20 creșe medii și 62 creșe mici în mediul rural, și pentru 6 creșe mari, 13 creșe medii și 33 creșe mici în orașe. În cele 280 de creșe aprobate până acum se creează locuri pentru 15.520 de copii; în prezent, în creșele de stat existente au loc 22.296 copii.

Ministerul Dezvoltării are alocate, din bugetul național, dar și din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe noi. „Vom cere supracontractare pentru acest capitol de buget din PNRR, la fel am cerut și pentru Fondul Local și Valul Renovării. Prin această măsură, ne asigurăm că va fi cheltuit fiecare euro și nu vom trimite bani înapoi la Bruxelles”, a arătat Cseke Attila.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 375