Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

De astazi IMM-urile pot depune proiecte pentru achizitionarea de licente software si sisteme TIC

Start la „e-Creştere!” de peste 20 milioane lei. Apel pentru proiecte adresat IMM-urilor din Romania

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei lansează “Apelul pentru proiecte”, pentru e-Creştere, un program de finanţări nerambursabile, destinate sectorului IMM-urilor din România. Programul de Finanţare Nerambursabilă, în valoare de 20.070.000 LEI (9.000.000 USD), este o sub-componentă a proiectului „Economia Bazată pe Cunoaştere” - finanţat de către Banca Mondială şi Guvernul României, iar apelul este deschis de astăzi până pe 24 noiembrie 2008.

„Ne îndreptăm vertiginos spre o societate în care vechea paradigmă „cunoaşterea este putere” capătă valoare de postulat. Fără cunoaştere, educaţie şi acces neîngrădit la informaţie, nu avem nicio şansă în comunitatea globală. România s-a înscris decisiv pe acest culoar, dar nu toată societatea românească este la acelaşi nivel. Proiectul pe care îl gestionăm îşi propune să sprijine comunităţile defavorizate să beneficieze de oportunităţile noilor dezvoltări tehnologice, oferind premisele unei vieţi mai bune pentru toţi locuitorii” a afirmat Ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Károly Borbély.

Programul e-Creştere este administrat de către Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, prin Unitatea de Management a Proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere (UMP).

“Valorificarea oportunităţilor de finanţare de către întreprinzători depinde de accesul rapid la informaţie al acestora, precum şi de gradul în care costurile eligibile la finanţare pot acoperi trebuinţele de dezvoltare sustenabilă a afacerii. Aceste două repere, împreună cu flexibilitatea de a achiziţiona utilaje de producţie moderne alături de sisteme informatice, au fost principalele criterii în structurarea schemei de finanţare. Ca o facilitate în plus, asigurăm accesul la documentaţia programului e-Creştere şi promovarea sa la nivel local inclusiv prin cele 255 de comunităţi înscrise în proiectul Economia Bazată pe Cunoaşter.“, a afirmat Diana Voicu, Director al Proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere.

„e-Creştere!” se adresează următoarelor grupuri ţintă din toată România: persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale, microîntreprinderi, IMM-uri, asociaţii care activează în domeniul agriculturii, societăţi cooperative, cooperative agricole, grupuri de producători.

Programul e-Creştere! finanţează proiecte având ca scop îmbunătăţirea competitivităţii firmelor româneşti pe piaţa internă şi pe pieţele externe, prin adoptarea de tehnologii inovatoare şi soluţii informatice de tip e-business. Astfel, proiectele trebuie să includă propuneri de finanţare privind:

  • Achiziţionarea utilajelor de producţie care să conţină elemente inovatoare sau tehnologii moderne, precum şi echipamente TIC (una din aceste categorii sau o combinaţie a acestora);
  • Achiziţionarea drepturilor de exploatare a unei inventii brevetate (prin contract de cesiune sau licenta), precum şi licenţe software şi sisteme TIC (una din aceste categorii sau o combinaţie a acestora);
  • Achiziţionarea de soluţii software care pot include următoarele: analiza proceselor, dezvoltarea, implementarea şi testarea aplicaţiei;
  • Achiziţionarea de servicii de consultanţă pentru: planuri de afaceri pentru dezvoltarea soluţiilor de tip e-business, studii de piaţă, pregătirea documentaţiei proiectului, implementarea proiectului (una din aceste categorii sau o combinaţie a acestora);
  • Achiziţionarea de servicii de instruire (numai taxele pentru cursuri);
  • Participarea la expoziţii şi târguri naţionale şi internaţionale (numai taxa de participare) şi servicii pentru marketing online (una din aceste categorii sau o combinaţie a acestora);
  • Costuri pentru audit.
Valoarea finanţărilor oferite variază de la 33.450 LEI pentru persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderi familiale, 223.000 LEI pentru IMM-uri şi poate ajunge până la 446.000 LEI pentru parteneriatele formate dintr-un IMM (beneficiar) şi o unitate de drept public sau privat (partener) atestata în a desfăşura activităţi de cercetare – dezvoltare.

Lista celor 255 de localităţi înscrise în proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere se află pe portalul www.ecomunitate.ro

Proiectele se depun în perioada 26 august – 24 noiembrie ora 14.00, la sediul UMP - MCTI din Bulevardul Libertăţii Nr. 14, Sector 5, Bucureşti.

Reprezentanţii UMP vă pot răspunde la eventualele întrebări sau nelămuriri cu privire la Programul de Finanţare Nerambursabilă e-creştere, la adresa de e-mail ecrestere@kep.ro şi telefon 0317104022.

Contact presă: Adriana Bîrzan
E-mail: ump@kep.ro
Tel: +4031 710 40 22
Fax: +4031 710 40 24

Documentaţie

Sursa: Compartimentul de informare publică şi Relaţii cu Presa

Vizualizări: 100