Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană a suspendat cooperarea transfrontalieră și transnațională cu Rusia și Belarus și pentru perioada de programare 2021-2027

Comisia Europeană a suspendat cooperarea cu Rusia și cu aliatul acesteia, Belarus, în cadrul programelor de cooperare transfrontalieră ale Instrumentului european de vecinătate, precum și în cadrul programului Interreg pentru regiunea Mării Baltice, se arată într-un comunicat al Comisiei publicat luni, 7 martie 2022.

Suspendarea are efect imediat pentru cele nouă programe de cooperare transfrontalieră din cadrul IEV la care participă Rusia și Belarus și pentru programul transnațional Interreg pentru regiunea Mării Baltice în perioada de programare 2014-2020.

Finanțarea totală din partea UE pentru cele opt programe de cooperare cu Rusia este de 178 de milioane euro, în timp ce finanțarea totală din partea UE pentru cele două programe de cooperare cu Belarus se ridică la 257 de milioane euro. Normele privind CTF IEV prevăd suspendarea cooperării cu țările terțe în cazul încălcării dreptului internațional, a drepturilor omului, a principiilor democratice și a statului de drept.

Se suspendă, de asemenea, cooperarea cu ambele țări în cadrul programelor din noua perioadă de programare 2021-2027.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 167