Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AMCOR solicită amânarea cu 10 de zile a depunerii pe Acțiunea 4.1.1 - Sprijinirea IMM-urilor afectate de COVID. Care sunt motivele?

Asociația Consultanților în Management (AMCOR) a transmis astăzi, 17 martie 2022,  o adresă către ministerul Economiei și ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin care solicită amânarea cu 10 de zile a termenului de deschidere a platformei de aplicare pe Acțiunea 4.1.1 - Sprijinirea IMM-urilor afectate de COVID.

Linia de finanțare ar urma să se deschidă pe 21 martie 2022, iar AMCOR atrage atenția că o amânare este justificată deoarece solicitanții și consultanții sunt bulversați de modificările succesive ale documentelor aferente acestei linii de finanțare, dar și de incoerența și neconcordanța informațiilor prezentate în acestea. Cea mai recentă modificare a liniei de finanțare a avut loc chiar ieri prin publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de modificare a schemei de ajutor de stat, respectiv adăugarea unei noi categorii de cheltuieli eligibile.

De asemenea, AMCOR punctează că:

  • reprezentanții ministerului nu au făcut dezbateri cu privire la modul de întocmire, evaluare și implementare a proiectelor pe acest apel;
  • nu există până la acest moment procedura de evaluare și implementare, prin urmare proiectele elaborate acum vor fi evaluate după proceduri publicate ulterior;
  • modificările apărute în Monitorul Oficial nu mai sunt comunicate nici pe site-ul MIPE și nici pe site-ul MAT;
  • nu este publicat un Ghid final și nu există o informare certă cu privire la termenul de deschidere a sesiunii;
  • nu există un buget corelat cu toate cheltuielile care se prevăd prin proiect.

Pe lângă solicitarea de amânare, AMCOR solicită autorităților și oferirea de instrucțiuni pentru solicitanți și de asigurări că platforma IMM RECOVER funcționează.

Descarcă adresa AMCOR

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1800