Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Ghidurile solicitantului pe apelul pentru eficientizarea energetică și siguranța seismică a clădirilor vor fi publicate cel mai târziu lunea viitoare

În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, 24 martie 2022, ministrul dezvoltării, Cseke Attila a făcut precizări cu privire la apelul de proiecte pentru eficientizarea și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, finanțat prin PNRR și gestionat de minister.

Apelul se va lansa în data de 1 aprilie și conform ministrului, cele 5 ghiduri ale solicitantului vor fi publicate cel târziu luni, 28 martie 2022, când va fi lansată și platforma digitală pentru familiarizarea beneficiarilor.

Ministerul Dezvoltării, prin Valul Renovării, componentă a PNRR, are un buget de 2,17 miliarde de euro, iar, prin supracontractarea de 30%, se va ajunge la 2,82 miliarde de euro, ceea ce permite eficientizarea energetică a 1.733 blocuri și 2.600 clădiri publice.

Din această sumă, 130 milioane de euro vor fi alocate pentru consolidarea seismică a aproximativ 130 de blocuri, iar 230 milioane de euro sunt pentru blocurile din comunitățile expuse riscului de sărăcie și excluziune socială. De asemenea, 152 milioane de euro vor fi destinate consolidării seismice a 325 de clădiri publice.

Foarte important este faptul că nu se solicită cofinanțare nici din partea autorităților locale, nici din partea proprietarilor, și se aplică principiul primul venit - primul servit. Fondurile sunt teritorializate pe județe pentru a asigura dezvoltarea echilibrată a teritoriului țării”, a declarat ministrul.

Cererile vor putea fi depuse online, în format digital, pe site-ul www.mdlpa.ro/investiții/PNRR, cu un utilizator și parolă securizată aferentă fiecărei UAT, respectiv autoritate centrală.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 553