Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii din Râmnicu Vâlcea

Construirea unei artere de legătură între bulevardele Nicolae Bălcescu și Tineretului, inclusiv a rampelor aferente pasajului suprateran de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, și achiziționarea de autobuze cu combustibili alternativi se numără printre proiectele cu finanțare europeană accesate de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Conform comunicatului Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a fost prelungit bulevardul Tineretului spre nord, de la strada Gib Mihăescu până la strada Libertății și, în continuare, până la pasajul realizat peste calea ferată pe bulevardul Tudor Vladimirescu prin POR 2007-2013. De asemenea, au fost realizate bretelele de racordare la pasajul existent a arterei Prelungire bulevardul Tineretului, precum și a celorlalte artere de circulație din zonă (strada Ferdinand, strada Ion Referendaru, cartierul Goranu).

Proiectul a avut o valoare totală de 70,2 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 25,8 milioane de lei, asigurată prin POR 2014-2020. Investițiile au fost realizate în cadrul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4E, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Investițiile realizate prin proiect au îmbunătățit transportul public prin reconfigurarea a două trasee și înființarea unui nou traseu, care realizează legătura între cartierul Ostroveni, situat în sudul municipiului, și cartierele Nord și Goranu, fără să mai tranziteze zona centrală aglomerată și zonele cu barieră de cale ferată. Totodată, a fost extinsă rețeaua de piste pentru biciclete și a fost dezvoltat parcul companiei locale de transport de călători prin achiziționarea unor vehicule noi, nepoluante. Este vorba despre șapte autobuze cu facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă și pentru nevăzători, sisteme e-ticketing, de supraveghere video, de prioritizare în trafic, de monitorizare și informare a călătorilor. De asemenea, au fost înființate stații noi de autobuz, au fost create alei pietonale, iar arterele de circulație au fost delimitate prin realizarea unor spații verzi.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 155