Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POC: Apelul pentru gestionarea microgranturilor și granturilor pentru capital de lucru din sectorul agroalimentar a fost lansat!

AM POC a publicat ieri, 10 mai 2022, Ghidului solicitantului – condiții specifice de accesare a fondurilor, tip de proiect „Sprijin pentru entitățile din domeniul agroalimentar sub formă de microgranturi și granturi pentru capital de lucru”, Acțiunea 4.1.2 – Sprijin pentru capital de lucru, aprobat prin Ordinului MIPE nr. 672/09.05.2022.

În cadrul acestui apel vor putea depune proiecte:

  • Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) în parteneriat cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru Măsura 1 – microgranturi.
  • Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) în parteneriat cu Agențiile pentru întreprinderi mici și mijlocii, atragere de investiții și promovare a exportului pentru Măsura 2 – granturi pentru capital de lucru.

În cadrul acestui ghid se vor finanța două proiecte, astfel: 

  • În cadrul proiectului cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură se acordă finanțare pentru acordarea de sprijin beneficiarilor finali a ajutorului de stat sub formă microgranturi - grant direct (sumă forfetară în valoare de 5.000 euro/beneficiar). 
  • În cadrul proiectului cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în parteneriat cu Agențiile pentru IMM, atragere de investiții și promovare a exportului, se vor finanța două operațiuni, după cum urmează: 
    • Asistență tehnică pentru gestionarea procesului de selecție, contractare, autorizare cheltuieli, plată și monitorizare proiecte (inclusiv pentru implementarea schemei de ajutor de stat);
    • Granturi pentru capital de lucru - sumă forfetară sau sumă reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în situațiile financiare anuale la 31 decembrie 2019.

Descarcă ghidul

Ulterior, MADR și MAT vor deschise apeluri de proiecte pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru. Cererile de finanțare vor fi depuse în platforma IMM Recover.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro 

Sursa: MIPE 

Documente
Ghid_POC.zip
Vizualizări: 1576