Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

În perioada 08-30 iunie pot fi depuse cererile de finanțare în cadrul celor două apeluri aferente Componentei 11 – Turism și Cultură din PNRR!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a deschis miercuri, 8 iunie 2022, două apeluri aferente Componentei 11 – Turism și Cultură din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

INVESTIȚIA 1 – PROMOVAREA CELOR 12 RUTE TURISTICE/CULTURALE

Alocarea apelului este de 460.149.383 lei, echivalentul a 93,475 milioane euro.

Valorile maxime eligibile ale unui proiect variază în funcție de rută și sunt prevăzute la punctul 2.5 din ghid.

Prin ghidul aferent acestei investiții, se acordă sprijin financiar pentru modernizarea /reabilitarea obiectivelor (siturilor) turistice cu impact național și internațional, identificate în zonele de destinație optimă. 

Ghidul se adresează tuturor proiectelor și solicitanților incluși în rutele turistice/culturale și selectați în vederea restaurării, conform Listelor aprobate prin ordinul ministrului investițiilor și proiectelor europene, al ministrului culturii, al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației și al ministrului antreprenoriatului și turismului nr. 365/722/2781/526/2022.

Descarcă ghidul

INVESTIȚIA I2. MODERNIZAREA/CREAREA DE MUZEE ȘI MEMORIALE

Alocare: 337.106.496 lei, echivalentul a 68,48 milioane euro

Valorile maxime eligibile ale unui proiect variază în funcție de rută și sunt prevăzute la punctul 2.5 din ghid.

Prin ghidul aferent acestei investiții, se acordă sprijin financiar pentru dezvoltarea turismului cultural prin modernizarea/crearea muzeelor și memorialelor dedicate opresiunii și conflictelor.

Beneficiarii proiectelor depuse în cadrul apelului de proiecte sunt: 

  • Unitățile Administrativ-teritoriale: Municipiul Timișoara, Municipiul Satu Mare, Municipiul Târgu Mureș și Municipiul Sfîntu Gheorghe, după caz. Proiectele pot fi implementate în parteneriat cu Compania Națională de Investiții.
  • Instituții publice/ structuri guvernamentale în parteneriat cu Compania Națională de Investiții: 
    • Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, 
    • Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER),
    • Muzeul de Istorie al Transilvaniei, insituție aflată în subordinea Ministerului Culturii. 
  • Unitate de cult (Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia – Schitul Înălțarea Sfintei Cruci)
  • Persoanele juridice de drept privat care au drepturi reale pentru care poate fi acordat dreptul de intervenție asupra obiectivului (avize/autorizație de construire)(Fundaţia Academia Civică) în parteneriat cu Compania Națională de Investiții.

Descarcă ghidul

Solicitanții eligibili trebuie să transmită cererea de finanțare și documentele suport conform ghidurilor specifice pentru cele 2 apeluri de proiecte, prin platforma pentru depunerea proiectelor de investiții finanțate în cadrul PNRR, https://proiecte.pnrr.gov.ro, până la data de 30 iunie 2022, ora 24.00.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro 

Sursa: MIPE 

Vizualizări: 917