Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Premiile patrimoniului european: 3 proiecte din România sunt câștigătoare

Comisia și Europa Nostra au anunțat ieri, 1 iulie 2022, laureații din 2022 ai Premiilor patrimoniului european/Europa Nostra, finanțate prin programul „Europa creativă”. Anul acesta, care marchează cea de a 20-a aniversare a celor mai prestigioase premii din Europa în domeniul patrimoniului, au fost premiate 30 de realizări remarcabile în materie de patrimoniu din 18 țări europene.

Printre laureați se află și 3 proiecte din România: Casa Libertății Religioase, una dintre cele mai vechi și mai semnificative case din secolul al XV-lea din Cluj-Napoca, cel mai mare oraș din regiunea istorică a Transilvaniei, Muzeul-Atelier Scoala de la Piscu, unde moștenirea culturală, arta contemporană și ceramica se unesc pentru a genera un centru cultural și educațional într-o fostă ceramică din sat și proiectul „Semne Cusute", dedicat iei tradiționale românești.

Ceremonia de decernare a premiilor patrimoniului european va avea loc la Praga, la 26 septembrie. Europa creativă este programul UE care sprijină sectoarele culturale și creative, permițându-le să contribuie mai mult la societatea, la economia și la mediul de viață din Europa.

Cu un buget de 2,4 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027, programul sprijină organizațiile din domeniul patrimoniului, al artelor spectacolului, al artelor frumoase, al artelor interdisciplinare, al publicațiilor, al cinematografiei, al televiziunii, al muzicii și al jocurilor video, precum și zeci de mii de artiști și de profesioniști din domeniul cultural și audiovizual.

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 97