Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru modernizarea unui drum istoric din Vâlcea

Drumurile Olteniei se transformă cu finanțări nerambursabile de sute de milioane de euro atrase de autoritățile publice locale prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, se arată într-un comunicat al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia publicat luni, 11 iulie 2022.

În cadrul proiectului se asfaltează întreaga lungime a drumului, se fac consolidări la 23 de poduri și 1.700 de podețe către gospodării. Sunt amenajate trotuarele în localități, rigole pentru scurgerea apelor pluviale, 35 de stații de autobuz, precum și piste pentru biciclete și parcări. De asemenea, sunt montate indicatoare rutiere, sunt amplasate parapete în curbele periculoase și sunt amenajate intersecțiile și drumurile laterale.

Proiectul care vizează modernizarea DJ 678, limita județului Olt – Drăgoești – Casa Veche – Drăgioiu – Galicea – Bratia – Cremenari – Bercioiu – Ruda – Bârsești – Barza – Budești (DN 7 – E 81), este implementat de Consiliul Județean (CJ) Vâlcea în parteneriat cu autoritățile publice locale din patru comune: Drăgoești, Olanu, Galicea și Budești.

Investiția, a cărei valoare se ridică la aproximativ 151,9 milioane de lei, cu o finanțare nerambursabilă de 146,4 milioane de lei, este derulată în cadrul Axei Prioritare 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 145