Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Apelul pentru sprijinirea inițiativelor culturale de accelerare a digitalizării producției și distribuției de filme, lansat spre consultare publică

În conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, în calitate de coordonator de reforme și investiții, a lansat luni, 19 septembrie, în consultare publică Schema de ajutor de minimis și Ghidul solicitantului aferente apelului de proiecte Sprijinirea inițiativelor culturale de accelerare a digitalizării producției și distribuției de filme, finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 11. Turism și cultură, Investiția I7. Accelerarea digitalizării producției și distribuției de filme.

Acest apel de proiecte urmărește să sprijine accelerarea tranziției digitale a producătorilor și distribuitorilor de filme din România prin creșterea capacităților de producție digitală, distribuție, marketing și promovare, inclusiv tehnologii de arhivare digitală.

Solicitanții eligibili sunt:

  •  microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii -  conform prevederilor legale aplicabile, respectiv Recomandarea CE nr. 361/2003 privind definirea microîntreprinderilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii și Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii;
  • alte persoane juridice.

Și îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

1. Sunt producători sau distribuitori de filme, înscriși în Registrul cinematografiei cu cel puțin doi ani anterior datei lansării prezentului apel de proiecte;

2. Au, după caz, la data depunerii cererii de finanțare, autorizat (la sediu, punct de lucru sau la terți), conform legii, cel puțin unul dintre codurile CAEN eligibile, respectiv: 

a. CAEN 5911 – Activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune;

b. CAEN 5912 – Activități de post-producție cinematografică, video și de programe de televiziune;

c. CAEN 5913 – Activități de distribuție a filmelor cinematografice, video și a programelor de televiziune.

3. Valoarea cumulată a  veniturilor/cifrei de afaceri a solicitantului din ultimii 3 ani  fiscali încheiați reprezintă cel puțin 25% din valoarea proiectului propus.

Bugetul total al apelului este de 5 milioane euro, echivalent în lei, finanțat de Uniunea Europeană prin PNRR.

Activitățile eligibile sunt:

  • dezvoltarea capacităților de editare/postproducție pentru produsele digitale;
  • crearea de microplatforme VoD;
  • marketing;
  • management (maxim 10%);
  • digitalizare (achiziționarea de echipamente IT – editare video, subtitrare digitală, arhivare digitală);
  • dezvoltarea și distribuirea de conținut cultural audiovizual;
  • instruirea personalului pentru a obține abilități digitale;
  • producția și distribuția de conținut digital.

Durata apelului: 23 ianuarie 2023, ora 09:00 – 23 martie 2023, ora 16:00.

Observațiile/Recomandările pot fi transmise la adresa de e-mail: contact.i7pnrr@umpcultura.ro, până la data de 4 octombrie 2022, prin completarea Formularului de propuneri.   

Documentele publicate în consultare sunt disponibile aici.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro 

Sursa: Ministerul Culturii

Vizualizări: 1732