Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Culture Moves Europe: Apel deschis pentru artiștii și profesioniștii din domeniile culturii

Luni, 10 octombrie 2022, Comisia Europeană a lansat Culture Moves Europe, o nouă schemă de mobilitate permanentă pentru artiști și profesioniștilor din domeniile culturale.

Beneficiind de un buget total de 21 de milioane EUR în cadrul programului Europa Creativă pentru o perioadă de trei ani (2022-2025), Culture Moves Europe devine cea mai mare schemă europeană de mobilitate pentru artiști și profesioniști din domeniul culturii, care vizează toate țările și sectoarele Europei creative acoperite de componenta Cultură a programului.

Participanții vor include reprezentanți ai instituțiilor UE, părți interesate și organizații din sectorul cultural. Culture Moves Europe abordează nevoile stringente ale sectoarelor culturale și creative pentru oportunități de mobilitate incluzivă și durabilă, acordând o atenție sporită artiștilor în curs de dezvoltare.

Culture Moves Europe cuprinde două acțiuni: mobilitate individuală și rezidențe. Prin granturi de mobilitate, Comisia va oferi pentru aproximativ 7.000 de artiști individuali și profesioniști din domeniul culturii o oportunitate de a pleca în străinătate, în UE și nu numai, pentru dezvoltare profesională sau colaborări internaționale, pentru a participa la rezidențe artistice sau pentru a găzdui artiști și profesioniști din domeniul culturii. Acțiunea de rezidențe va fi lansată la începutul anului 2023.

Prima cerere de mobilitate individuală se adresează artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii care lucrează în următoarele sectoare: arhitectură, patrimoniu cultural, design, design vestimentar, traduceri literare, muzică, arte vizuale și arte spectacolului din țările participante la programul Europa Creativă și care călătoresc în altă parte. Țara Europa Creativă, pe o durată de 7 până la 60 de zile pentru artiști individuali și de 7 până la 21 de zile pentru grupuri de persoane (2 până la 5 persoane).

Pentru mai multe detalii puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 354