Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: 1.685 de cereri de finanțare depuse în primele ore de la deschiderea rundei 2 pe componenta „Fondul Local”

Ministerul Dezvoltării a lansat astăzi, 14 octombrie, la ora 10:00, cea de-a doua rundă de apel, cu un buget disponibil de 859.690.000 de euro, pentru investiții în infrastructura verde a localităților, cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, gestionat de Ministerul Dezvoltării.

În primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Fondul local, au fost depuse 1.685 de cereri de finanțare, în valoare totală de peste 1,5 miliarde de euro.

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, sisteme inteligente de management al mobilității urbane, reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale din mediul rural, precum și pentru construirea de piste pentru biciclete.

Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv online, de către autoritățile publice, pe site-ul ministerului, până la data de 27 octombrie 2022, ora 23:59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare și contractare este 31 decembrie 2022.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 216