Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Oportunitate de finanțare pentru orașe prin Inițiativa Europeană privind Dezvoltarea Urbană

Inițiativa Europeană privind Dezvoltarea Urbană este un instrument esențial pentru a sprijini orașele de toate dimensiunile, pentru a consolida capacitățile și cunoștințele, pentru a sprijini inovarea și pentru a dezvolta soluții inovatoare transferabile și adaptabile la provocările urbane relevante pentru Uniunea Europeană.

Unul dintre principalele obiective ale Inițiativei europene privind dezvoltarea urbană (IEDU) și, în special, ale componentei sale „Acțiuni inovatoare” (IEDU-AI), este de a furniza în continuare sprijinul introdus de Inițiativa privind acțiunile urbane inovatoare, oferind autorităților urbane din întreaga Europă spațiul și resursele necesare pentru a identifica și a experimenta (prin intermediul unor proiecte pilot) noi răspunsuri inovatoare la provocările locale interconectate și complexe legate de dezvoltarea urbană durabilă.

Cu un buget indicativ de 50 de milioane de euro din partea FEDR, prima cerere de propuneri din cadrul EUI - Acțiuni inovatoare vizează proiecte inovatoare care se concentrează asupra noului Bauhaus european.

Termenul limită de depunere este 19 ianuarie 2023, la ora 14:00 CET. Fiecare proiect poate beneficia de o cofinanțare maximă de 5 milioane EUR din FEDR, iar implementarea proiectului ar trebui să aibă loc într-o perioadă de maximum 3,5 ani.

Pentru mai multe detalii puteți accesa rubrica noastră alte finanțări.

Ana-Maria Apetrei, 

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 654