Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

20 de contracte de finantare semnate pe POR

Gabriel Friptu, director general al Autorităţii de Management pentru POR, a anunţat marţi că de la avizarea POR de către Comisia Europeană au fost depuse pentru finanţare, pe cinci din cele şase axe prioritare lansate în toate cele opt regiuni de dezvoltare, peste 1.000 de proiecte. "Au fost depuse în cadrul POR 1.100 proiecte la nivel naţional. Dintre acestea au rămas în competiţie 754 de proiecte a căror valoare estimată este de peste 7,1 miliarde de lei. Diferenţa reprezintă acele proiecte care nu au reuşit să treacă, cel puţin până această fază, prin tot procesul de evaluare. Nici cele 754 nu şi-au încheiat procesul de evaluare", a declarat oficialul guvernamental.
Potrivit sursei citate, până în prezent au fost semnate nouă contracte în valoare de 445 milioane de lei noi pe Axa 2, îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport. "Suplimentar de aceste nouă contracte, pe axa 6 POR, cea de asistenţă tehnică, are în momentul de faţă 11 contracte de finanţare semnate cu o valoare de 50 de milioane de lei", a mai spus Gabriel Friptu.
Director general în cadrul autorităţii de management pentru POR susţine că până la sfârşitul anului se estimează a se semna contracte în cadrul POR în valoare totală de un miliard de euro.
"Alte opt contracte în domeniul infrastructurii de transport regional şi local, în valoare de 460 milioane de lei, se află în ultima fază, cea precontractuală, şi ar putea fi semnate într-o săptămână, cel mult zece zile. Ţinta autorităţii de management pentru acest an, pentru zona de semnare de contracte, este de aproximativ un miliard de euro", a explicat Gabriel Friptu.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADRSV) Oltenia, Marilena Bogheanu, apreciază că Regiunea Olteniei a depus cele mai multe proiecte , având cele mai multe contracte încheiate. "Sunt depuse 109 proiecte, dintre care 48 de autorităţile publice locale pe diverse domenii de intervenţie şi 61 de proiecte pe domeniul «microîntreprinderi». Sunt foarte mulţi bani solicitaţi, aproximativ 500 de milioane de euro. Este cunoscut faptul că la nivelul regiunii pe perioada 2007-2013 avem alocată valoarea indicativă de 620 milioane de euro", a spus Bogheanu.

Sursa: www.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 100