Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi proiecte aprobate in Programul URBACT II

Comitetul de Monitorizare URBACT II a avut loc la Lubliana în data de 26 septembrie 2008. Principalul subiect al agendei l-a vizat decizia asupra intrării în etapa de implementare (faza a doua a proiectelor) pentru proiectele de tip grupuri de lucru.
Comitetul de Monitorizare URBACT II a aprobat următoarele 6 proiecte de tip grupuri de lucru, pentru etapa de implementare: EGTC, Jessica 4 Cities, Joining Forces, HOPUS, Lumasec, NODUS.
Din cele 6 proiecte aprobate, 3 proiecte au parteneri din România, astfel:

  • Proiectul Jessica 4 Cities vizează modul în care oraşele pot maximiza efectele folosirii banilor din Fondurile de Dezvoltare Urbană prevăzute în c adrul iniţiativei JESSICA. Rolul oraşelor în cadrul iniţiativei JESSICA este esenţial: ele dezvoltă strategii şi planuri integrate pentru dezvoltare urbană durabilă, i dentifică/realizează proiecte/planuri capabile să mobilizeze finanţarea JESSICA, implementează proiecte/investiţii suportate din JESSICA.
    Partener român în cadrul acestui proiect este Asociaţia Metropolitană Braşov.
    Detalii privind proiectul găsiţi pe pagina de internet a programului URBACT II, la următoarea adresă: http://urbact.eu/thematic-poles/social-inclusion/working-groups/jessica-4-cities/presentation.html

  • Proiectul Lumasec se va concentra asupra nivelului strategic (metode strategice de planificare, procese de cooperare între organismele publice şi private, măsuri fiscale şi instrumente de observare) şi asupra nivelului operaţional (planuri de acţiune referitoare la studii de caz) al managementului utilizării terenurilor. Se vor elabora strategii, metode, instrumente şi recomandări practice.
    Partener român în cadrul acestui proiect este municipiul Baia Mare.
    Detalii privind proiectul găsiţi pe pagina de internet a programului URBACT II, la următoarea adresă: http://urbact.eu/thematic-poles/sustainable-urban-development/working-groups/lumasec/presentation.html

  • Proiectul NODUS are ca obiectiv definirea recomandărilor de îmbunătăţire a coordonării politicilor de regenerare şi a planificării spaţiale metropolitane şi regionale.
    Partener român în cadrul acestui proiect este Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia.
    Detalii privind proiectul găsiţi pe pagina de internet a programului URBACT II, la următoarea adresă: http://urbact.eu/thematic-poles/sustainable-urban-development/working-groups/nodus/presentation.html

Sursa:www.infocooperare.ro

Vizualizări: 145