Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

BRD acorda finantari din Fondul MADR pentru creditarea investitiilor in agricultura

La finele anului 2005 Guvernul Romaniei a initiat in baza Legii 231/2005 Programul « Fermierul », punand la dispozitia Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) un fond destinat stimularii investitiilor in agricultura, in sectoarele de procesare, depozitare, conservare si valorificare a produselor precum si in alte sectoare legate de specificul activitatilor agricole.

In vederea accelerarii absorbtiei fondurilor europene post-aderare derulate prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si Programului Operational pentru Pescuit (POP), MADR a relansat in 2008 aceasta initiativa in scopul stimularii dezvoltarii investitiilor in agricultura, industrie alimentara, silvicultura, piscicultura, precum si in alte activitati nonagricole.

Astfel, pentru anul 2008 Guvernul Romaniei a pus la dispozitia MADR, in vederea derularii Programului suma de 760 milioane lei pentru finantarea proiectelor de investitii eligibile in cadrul PNDR si POP, precum si a celor ce nu beneficiaza de finantari din fonduri europene.

BRD in calitate de banca participanta, deruleaza suma 136.270.000 lei dupa cum urmeaza:

  • LOT I: 117.480.000 lei pentru finantarea proiectelor eligibile PNDR/POP
  • LOT II: 18.790.000 lei pentru finantarea proiectelor ce nu beneficiaza de finantare din fonduri europene nerambursabile.

BRD pune la dispozitie urmatoarele tipuri de credite care pot fi accesate din sursa MADR:

  1. Credit pentru finantarea proiectelor eligibile in cadrul PNDR si/sau POP – destinat finantarii valorii integrale a proiectelor (cheltuieli eligibile si neeligibile) declarate eligibile in cadrul PNDR si/sau POP;
  2. Credit pentru finantarea proiectelor ce nu beneficiaza de finantare din fonduri europene post aderare – destinat finantarii obiectivelor de investitii ce nu beneficiaza de ajutor nerambursabil din fonduri europene (nu sunt eligibile PNDR si POP).

Tipurile de investitii care pot fi finantate in cadrul acestui Program dezvoltat de MADR, sunt definite prin Legea 231/2005 (cu modificarile ulterioare) si Ordinul Ministrului Agriculturii nr 430/02.07.2008.

Prin lansarea acestui produs, si implicit prin largirea ofertei dedicate producatorilor agricoli, BRD isi reafirma sprijinul pentru finantarea agriculturii.

Persoanele interesate pot afla mai multe detalii vizitand site-ul nostru oficial www.brd.ro sau trimitand intrebari departamentului specializat, la adresa eurobrd@brd.ro .

Vizualizări: 87