Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consiliul Judetului Galati anunta lansarea proiectului “Cooperare Transfrontaliera si Buna Vecinatate la Dunarea de Jos”

Consiliul Judetului Galati, în calitate de aplicant, în parteneriat cu Consiliul Raional Cahul din Republica Moldova, anunta lansarea oficiala a proiectului „Cooperare Transfrontaliera si Buna Vecinatate la Dunarea de Jos”, în cadrul Programului de Vecinatate România – Moldova 2004 – 2006, PHARE CBC 2006.

Proiectul urmareste promovarea, în rândul actorilor locali din judetul Galati, România si din raionul Cahul, Republica Moldova, atât a conceptului de cooperare transfrontaliera, cât si a cunostintelor teoretice si practice ce stau la baza derularii activitatilor în cadrul parteneriatelor transfrontaliere. Acest obiectiv se va realiza printr-un schimb de experienta, la nivelul specialistilor din judetul Galati si raionul Cahul, care deruleaza actiuni de cooperare transfrontaliera, prin organizarea unor cursuri, stagii practice, conferinte si manifestari culturale

Bugetul total al proiectului este 54.990 Euro, din care valoarea nerambursabila acordata de Uniunea Europeana reprezinta 49.490 Euro.

Implementarea proiectului va contribui la conturarea de noi abordari ale cooperarii interregionale transfrontaliere ce vor sustine promovarea intereselor locale si regionale celor 2 regiuni. Totodata, prin implicarea, în cadrul proiectului, a factorilor de decizie de la nivel local se urmareste cresterea implicarii acestora în solutionarea problemelor specifice cooperarii transfrontaliere.

Evenimentul va avea loc în data de 07.10.2008, ora 11, în Sala de Sedinte nr.1 a Consiliului Judetului Galati.

Persoana de contact:
Aurelia Domniteanu, consilier
Directia de Dezvoltare Regionala, Consiliul Judetean Galati
Telefon: 0236 470009, fax: 0236 470 264
E-mail: directiadezvoltare@yahoo.com..

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 133