Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR Vest 2021-2027: Ghid dedicat investițiilor în infrastructura verde, lansat în consultare publică

ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Vest 2021-2027, a lansat marți, 28 februarie 2023, în consultare publică varianta draft a Ghidului solicitantului de finanțare – Infrastructură verde. 

Obiectivul apelului de proiecte este creșterea accesului populației la ecosisteme sănătoase prin crearea de noi spații verzi în zone dens populate din intravilanul localităților urbane. 

Beneficiari eligibili:

  • Unităților administrativ-teritoriale (UAT): municipii reședință de județ, municipii și orașe din Regiunea Vest;
  • Parteneriatelor între UAT municipii reședință de județ/ municipii/orașe din Regiunea Vest, în calitate de lider și UAT județ, în calitate de membru.

Activități eligibilie:

  • Crearea de spații verzi noi: parcuri, grădini, scuaruri, zone verzi pentru recreere;
  • Amenajarea și dotarea spațiilor verzi de tipul: alei pietonale, piste pentru bicicliști, mobilier urban, facilități pentru recreere etc.

Alocarea financiară disponibilă este de 39,9 milioane euro.

Valoarea eligibilă a proiectelor:

  • valoarea minimă: 250.000 euro;
  • valoarea maximă: 2.500.000 euro.

Contribuția proprie a solicitantului: 2%

Perioada de consultare publică este de 30 zile calendaristice de la data publicării, din 28.02.2023 și până în data de 31.03.2023 (ora 12:00). 

Observațiile și propunerile justificate pot fi trimise la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro sau prin completarea acestui formular.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta Biroul de HelpDesk din cadrul ADR Vest: telefon/ fax: 0256-491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro.

Descarcă ghidul

Ana-Maria Apetrei, 

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 874