Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezvoltarea relatiilor de cooperare transfrontaliere institutionale si culturale în regiunea Dolj-Vidin

Consiliul Local Leu, în parteneriat cu Camera de Comert si Industrie “Oltenia” – Judetul Dolj si Camera de Comert si Industrie Vidin din Bulgaria implementeaza proiectul “Dezvoltarea relatiilor de cooperare transfrontaliere institutionale si culturale în regiunea Dolj-Vidin”. Proiectul este finantat în cadrul Programului Phare CBC 2006 de cooperare transfrontaliera Romania – Bulgaria si are o valoare de 45.448 EUR, din care 40.808 EUR reprezinta fonduri nerambursabile iar diferenta de 4.640 EUR este contributia proprie a Consiliului Local Leu.

Contractul de grant pentru acest proiect s-a semnat în data de 27 august 2008, iar durata de implenetare va fi de 12 luni.

Scopul proiectului este intensificarea cooperarii transfontaliere dintre comunitatile vizate, în vederea dezvoltarii economice simultan cu îmbunatatirea conditiilor de viata.

Activitatile principale ale proiectului sunt: organizarea a doua misiuni culturale si schimb de experienta între autoritatile publice locale, una în comuna Leu, judetul Dolj – Romania si una la Vidin – Bulgaria, precum si doua mese rotunde; editarea a doua brosuri, una de prezentare a proiectului si una de promovare a celor doua regiuni turistice vizate de proiect ; stabilirea unui parteneriat public-privat transfrontalier si a unor obiective de cooperare la nivel regional pe termen lung; amplasarea unui INFO-KIOSK la sediul Consiliului Local Leu care va permite accesul vizitatorilor la urmatoarele tipuri de informatii: valorile Uniunii Europene, institutiile sale, moneda EURO, statele membre si candidate, programe europene finantate din fonduri structurale si de coeziune sau din surse guvernamentale, stiri europene; crearea si actualizarea unor baze de date cu legislatia celor doua tari armonizata la legislatia europeana în domenii de interes pentru mediul economic, social si cultural.

Marti, 21 octombrie 2008, la ora 11.00, la sediul Consiliului Local Leu va avea loc o conferinta de presa dedicata lansarii proiectului “Dezvoltarea relatiilor de cooperare transfrontaliere institutionale si culturale în regiunea Dolj-Vidin”.

Relatii suplimentare privind acest eveniment puteti obtine la Consiliul Local Leu, tel: 0251-373259, Persoana de contact Remus Calinescu.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 147