Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezvoltarea relatiilor de buna vecinatate printr-un proiect finantat cu bani europeni

Scoala cu clasele I-VIII din Bozovici - Romania, în parteneriat cu Asociatia „Primovara” din Zlot – Serbia, Primaria comunei Bozovici, Casa Corpului Didactic Caras-Severin si Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici a lansat, vineri 17.10.2008, printr-o conferinta de presa, proiectul de cooperare transfrontaliera „ARMONIE, BOGATIE SI FRUMUSETE ÎN TRADITIILE ROMANO-SARBE”. Proiectul se deruleaza timp de 8 luni în Regiunea de Vest – Romania si Zona Timok (Bor) – Serbia, respectiv localitatile Bozovici si Zlot. Bugetul este de 37.566 Eur din care 33.552 Eur reprezinta finantarea data de Uniunea Europeana prin Programul de vecinatate Romania-Serbia 2004-2006 (PHARE CBC 2006) si 4.014 euro contributia locala.

Proiectul „ARMONIE, BOGATIE SI FRUMUSETE ÎN TRADITIILE ROMANO-SARBE” vizeaza dezvoltarea relatiilor de buna vecinatate si facilitarea comunicarii între grupurile participante la proiect din Bozovici (România) si Zlot (Serbia), cu scopul promovarii si conservarii traditiilor culturale, etnice si istorice. Activitatile proiectului vor implica aproximativ 200 de elevi de la clasele I-VIII si 30 cadre didactice din ambele tari, care vor coopera pentru:

  • Formarea cadrelor didactice pentru a contribui la educatia incluziva si interculturala a elevilor, prin proiecte si experiente de învatare
  • Educatie interculturala prin activitati extracurriculare – concursuri, expozitii, jocuri si competitii sportive.
  • Corespondenta virtuala între elevii romani si sarbi prin programul “On-line- învatam limba romana”
  • Scoala de vara – “Învatam limba romana jucandu-ne”
  • Explorarea si relevarea mai multor obiective de interes cultural în zonele de granita a celor doua tari (Romania si Serbia)
  • Evidentierea si promovarea culturii locale în cadrul festivalului “Vaii Almajului si Timokului”
  • Actiuni de explorare si protectia mediului în zona Nera-Timok
  • Dotarea bibliotecii din Zlot cu literatura în limba romana –în cadrul actiunii “Pentru fiecare copil o carte”

Coordonator proiect: prof. Tudor Simion
Responsabil diseminare: inst. Bacila Marius
Scoala cu clasele I-VIII Bozovici
Piata Eftimie Murgu, nr.1. Tel. 0255-242 217

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 166