Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Patrimoniul cultural ca potential stiintific si educational în context transfrontalier

Muzeul Judetean Satu Mare, în parteneriat cu Universitatea Nationala din Ujgorod din Ucraina, a finalizat, în data de 16 octombrie 2008, proiectul ,,Patrimoniul cultural ca potential stiintific si educational în context transfrontalier”, finantat din fonduri europene în cadrul Programului de Vecinatate Romania-Ucraina 2005. Proiectul, avand o valoare totala de 54.530 Eur, din care 48.830 Eur reprezinta contributia financiara a UE, s-a derulat pe o perioada de 12 luni.

Proiectul urmareste dezvoltarea cooperarii transfrontaliere în vederea relevarii mostenirii socio-culturale comune, legata de istoria locala. Principalele activitati desfasurate sunt: inventarierea patrimoniului istoric, arheologic si etnografic si valorificarea lor complexa, activitati arheologice educativ-stiintifice de teren „în oglinda”, cu aplicarea metodelor similare în situri pilot din judetele Satu Mare si Transcarpatia, amenajarea unei expozitii locale în judetul Satu Mare, la Turt, editarea materialelor de popularizare a patrimoniului, informarea despre patrimoniul cultural, diseminarea masurilor optime de gestiune si monitorizare a patrimoniului cultural.

Informatii suplimentare despre actiunile initiate si despre proiect pot fi obtinute de la dl. Dr. Viorel Ciubota, manager proiect, la secretariatul Muzeului Judetean Satu Mare (tel: 0261/737526, fax: 0261768761, e-mail: muzeusm@gmail.com)

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 102