Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Crearea Oficiului de Film și Invesții Culturale, printre măsurile propuse pentru deblocarea schemei de ajutor pentru sprijinirea producției de film

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 12 mai 2023, în consultare publică Proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea alineatelor (7) – (9) ale articolului 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 121/2021 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri instituționale referitoare la gestionarea schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea culturii de film și producției de film în România.

Potrivit notei de fundamentare, prin prezentul proiect de act normativ se propune înființarea unei instituții de cultură specializate, care să preia administrarea schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 421/2018 și schimbarea furnizorului schemei de ajutor de stat în cauză și, în acest sens, modificarea alineatelor (7) - (9) ale articolului 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 121/2021 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1127 din 25 noiembrie 2021, cu modificările și completările ulterioare.  

Furnizorul schemei de ajutor de stat va fi Ministerul Culturii, iar administratorul acesteia Oficiul de Film și Investiții Culturale, instituţie publică de cultură având personalitate juridică, subordonată Ministerului Culturii, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin comasarea prin fuziune a Studioului de Creație Cinematografică și a Studioului Video Art, instituții publice aflate în subordinea Ministerului Culturii, care se desființează. 

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectul de act normativ se primesc în termen de 10 zile de la data publicării la adresa de e-mail: dezbateri_publice@mat.gov.ro.

* Aceeași Ordonanță de Urgență a fost publicată și de către Ministerul Culturii, ca parte a unei inițiative comune între cele două ministere.

Descarcă documentele

Sursa: MAT

Documente
MAT OUG.zip
Vizualizări: 191