Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat al doilea apel de proiecte INTERREG

În perioada 27-28 octombrie 2008, a avut loc la Lille, Franţa cea de-a doua ediţie a Forumului Cooperării Interregionale. Cu această ocazie, a fost lansat cel de-al doilea apel de proiecte INTERREG IV C. Termenul de depunere al proiectelor este 30 ianuarie 2009.
Anul acesta, o atenţie deosebită a fost acordată participanţilor din România şi Bulgaria, având în vedere faptul că aceste două state sunt la prima lor participare ca parteneri în cadrul unui program de cooperare interregională. În acest context, MDLPL, în calitate de Autoritate Naţională, a organizat un stand de prezentare, oferind participanţilor informaţii privind activitatea Punctului Naţional de Contact, eligibilitatea partenerilor români, modalităţi de identificare de parteneri în România, strategiile dezvoltate la nivel naţional şi regional.
Programul de Cooperare Interregională INTERREG IV C se adresează autorităţilor publice şi persoanelor juridice de drept public din toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, la care se adaugă alte două state europene, partenere cu statut special: Norvegia şi Elveţia. Acest program urmăreşte creşterea eficacităţii politicilor de dezvoltare regională şi a contribuţiei acestora la modernizarea economică şi întărirea competitivităţii în Europa, în domeniile inovării, economiei cunoaşterii, mediului şi prevenirii riscului prin mijloace de cooperare interregională. Proiectele de cooperare interregională nu finanţează investiţii ci transferul de cunoştinţe şi bune practici precum şi dezvoltarea de noi instrumente în domeniile menţionate.
În urma primului apel de proiecte au fost selectate 41 de proiecte, dintre care 17 au participare româneasca.

Descarca Manualul programului

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 86