Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ANAP a încheiat cel de-al patrulea acord pentru înființarea Unităților de Achiziții Publice Centralizate în cadrul PNRR

Agenția Națională pentru Achiziții Publice a anunțat vineri, 30 iunie 2023, semnarea protocolului cu Primăria Sectorului 6 București pentru înființarea și operaționalizarea UCA, marcând încheierea celei de-a patra și ultima colaborare asumată în cadrul țintei 453 din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Conform acordurilor încheiate, ANAP și experții Băncii Europene de Investiții vor oferi asistență tehnică autorităților locale selectate (CJ Brașov, CJ Bihor, Primăria Municipiului Cluj și Primăria Sectorului 6 București) pentru înființarea și operaționalizarea a 4 Unități de Achiziții Publice Centralizate (UCA) la nivel local.

Potrivit comunicatului oficial, cele patru organisme vor beneficia de instrumente operaționale și know-how, fiind dotate cu resurse adecvate pentru a coordona și implementa achiziții publice centralizate în conformitate cu nevoile specifice ale fiecărui beneficiar.

Categoriile exacte de bunuri, servicii și lucrări care vor fi cuprinse în achizițiile centralizate vor fi stabilite prin analiza detaliată a nevoilor fiecărui organism centralizat de achiziții publice. Printre acestea se pot include materiale de birou, carburant, echipamente informatice, servicii de comunicații, servicii de gestionare a infrastructurii și servicii de mobilitate.

Consolidarea capacității autorităților locale din România prin înființarea și operaționalizarea unor Unități de Achiziții Publice Centralizate (UCA) la nivel local reprezintă unul dintre obiectivele-cheie ale Strategiei Naționale în domeniul achizițiilor publice pentru perioada 2023-2027.

Sursa: ANAP

Vizualizări: 220