Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Oportunitate de finanțare în domeniul economiei circulare

Platforma de mediu pentru București, inițiată de Fundația Comunitară București și ING Romania, a lansat o nouă rundă de finanțare pentru proiecte de management al deșeurilor și economie circulară, cu sprijinul Nhood România.

Fondul alocat acestei runde de finanțare este de 300.000 lei, cu scopul de a sprijini două sau trei proiecte care să abordeze provocări și oportunități de infrastructură, educație și advocacy în domeniul consumului și deșeurilor.

Proiectele pot fi depuse de ONG-uri sau grupuri de inițiativă. Finanțarea va fi acordată pentru proiecte care, pe lângă soluțiile propuse, au un plan solid pentru scalabilitate și implicarea autorităților publice în adoptarea măsurilor propuse, astfel încât impactul să depășească intervenția punctuală și să ofere beneficii pe termen lung.

Exemple de activități care pot fi finanțate în cadrul acestui apel includ:

  • Biblioteci de instrumente (Library of Things) pentru încurajarea utilizării în comun a unor bunuri materiale;
  • Inițiative de upcycling, cum ar fi cantine sociale, refolosire și transformare a textilelor, sau salvarea produselor aproape de expirare din marile lanțuri de magazine;
  • Rețele de stații de compostare de proximitate în cartiere și ateliere de educație aplicată în parteneriat cu unitățile de învățământ din București;
  • Repair cafés, care promovează reparațiile obiectelor și instrumentelor casnice etc.

Perioada de depunere se încheie pe 8 septembrie 2023.

Pentru mai multe detalii puteți accesa rubrica noastră alte finanțări.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro 

Sursa: Facebook Platforma de mediu pentru București

Vizualizări: 1078